HTML

Egy blog a graffitiről, az utcai művészetekről, a formákról, a stílusokról, a technikákról. Magukról a művészekről. A writerek és polgárok szembenállásáról, az ellene irányuló rendőri erőfeszítésekről, a kárenyhítési törekvésekről. Falakról, vonatokról, metrókról, legalitásról és illegalitásról. Graffitivel kapcsolatos eseményekről, hírekről, történésekről.

     Kapcsolat: graffblog@gmail.com

ajánló (18) amerika (11) anglia (21) aukció (3) ausztrália (10) ausztria (1) automata (1) balaton (1) banksy (13) bázis (5) belton (3) beszámoló (1) bevezető (1) bíróság (10) biztonság (2) biztonsági őr (2) blackbook (8) blog (1) bombing (7) bombing scene (1) börtön (15) botrány (1) budapest (5) buff (7) büntetés (20) bűntett (5) can2 (1) cap (4) case (1) cope2 (1) dare (1) destroy (1) diszperzit (1) dizájn (20) dokumentum (3) enyhítés (5) értelmezés (8) ezmiez (19) fájlmegosztás (1) fatcap (1) fejtágító (22) felhívás (9) feminizmus (2) festékbolt (1) festékszóró (22) fidesz (1) filatorigát (2) filc (13) film (27) flickr (2) foto (2) fotorealisztikus (4) francia (1) galéria (28) graffiti (27) gunter (1) gyár (2) gyilkosság (3) gyűjtemény (11) hellókarácsony (2) helyreigazítás (1) hír (4) hogyan (1) holland (1) indonézia (1) interjú (12) iphone (1) írország (1) japán (2) játék (2) kalifornia (6) kanna (17) kár (6) kastély (1) képfeltöltés (1) képmegosztó (1) kérdés (3) kézletörés (7) kiállítás (17) koncert (1) könyv (12) körút (4) következmény (1) külföldi (55) lány (2) legálfal (22) lush (1) luxus (3) maclaim (1) madc (2) magazin (5) magyar (30) média (2) meghívott (9) metró (8) millenáris (2) módosítás (4) molotow marker (2) montana (2) művészet (47) németország (6) nemwow (1) nevezés (18) new york (8) nicholas ganz (2) oldschool (15) online (2) paint club (2) pályázat (1) párizs (1) pdf (2) petíció (1) poén (20) populizmus (1) reklám (13) rendőrség (11) revok (4) rip (3) roa (1) robbo (4) röhej (2) rongálás (30) rusk (1) sachs (1) scribe (1) seen (3) siófok (2) sofles (1) spanyol (1) street (15) streetfiles (1) street art (22) süti (1) svájc (3) svéd (1) szabálysértés (6) szánalmas (8) szavak (5) szigorítás (4) színezés (14) szingapúr (1) szótár (1) szubkultúra (27) tagek (13) tagelés (14) tanulás (2) tárgyalás (4) teszt (2) tetoválás (1) the seventh letter (7) tisztítás (9) toast (1) történelem (1) utah ether (1) utazás (3) utca (1) utcai banda (4) vandalizmus (5) vászon (1) vázlat (15) verseny (27) vonat (14) weboldal (7) wow (5) zene (9) zephyr (1)  

Millenáris Street Games

2008.07.13. 14:37 :: T508

Július 19-én szombaton a Millenáris Park területén egy egész napos, szabadtéri rendezvény keretein belül gördeszka és freestyle verseny, BMX flatland bemutató és plakát kiállítás, továbbá jópár koncert mellett egy nemzetközi graffiti verseny is helyet kap, egész pontosan mintegy fő attrakciója az egész eseménynek. 35 graffitis rajzának a születését csodálhatja végig minden odalátogató.

Aki kíváncsi a részletes programra, az itt megtalálja, minket viszont az egész napból elsősorban a graffitis vonatkozás érdekel, a tovább gomb után részletesen kivesézzük az indulókat és az esélyeket. 

A 35 graffitis háromféleképpen állt össze: Érkezik 10 külföldi művész, őket a szervezőség hívta meg, csakúgy ahogy Magyarországról is jön 15 meghívott alkotó, és a maradék 10 fő pedig nevezés útján kerülhetett be a keretbe.

A külföldi különítmény a következőkből áll:

  • Rusl
    Német writer, immáron 15 éve foglalkozik graffitivel. A Love Letters csoport tagja. Falra elsősorban betűket fest, az egyértelműen saját, de változatos stílusában.
  • Skriepa
    Holland srác, én nem szívesen nevezném graffitinek amit csinál, a fotologjára feltöltött rajzai alapján többet van a kezében ecset, mint festékszóró. Eléggé elvont cuccai vannak.
  • Erate
    Szintén német arc, egészen egyedi stílussal, a rajzai centrifugált ufókra hasonlítanak inkább, mint betűkre, mindazonáltal nagyon látványosak a formái és a színhasználata is rikitó eredményeket hoz.
  • RAM
    Rapid Aerosol Movement. Portugál streetart és graffiti csoport, elvont és már-már nyomasztó stílussal, de úgy látszik bejött nekik, több országban turnéztak már a műveikkel, most mi is megtekinthetjük képességeiket.
  • ZonenKinder Collective
    Hát ők sem a klasszikus graffiti képviselő, az biztos. Közük nincsen a betűkhöz, de ez persze nem baj. Erre is azt kell mondjam, hogy elvont, a karaktereik összevisszák, gyakori arcábrázolással, kreatív ötletekkel és kivitelezéssel. Ők is Németországból érkeznek.
  • Kot
    A lányok nagy kedvence lesz ez a Lengyelországból érkező srác, ugyanis klasszikusan használhatjuk a cuki kifejezést a rajzaira. Ezek bizony cukik, rajzfilmszerű, nagyszemű, színes kis dögöket fest.

Lássuk a magyar meghívottakat:

  • DZ crew
    A Divine Zeal legál vonalon egyike az ország legkomolyabb muráljait összehozó csoportjának, összeszokott és átgondolt koncepcióik a leglátványosabbak, de egyesével is mind-mind profik.
  • Colored Effects Crew: Böki Break Zero Fat Heat
    Egri csoport, szintén összeszokott banda, kreatív és változatos stílusaikkal egészítik ki egymást, karakterektől az elvonton át a 3D-s dolgokig mindennek megvan a maga felelőse. Épp csak a klasszikus betűk hiányoznak a repertoárból, ám ez semmit sem von le az értékükből, mert nagyon magas szinvonalon dolgoznak.
  • ABK Crew: Peir,Kesh
    Az a jó a rendezvényszervezésben, hogy saját magad egyértelműen meghívott vagy. Peir a Bázis Galéria tulajdonosa és vezetője, neki köszönhetően valósul meg ez az egész rendezvény. Elvont és nem túl bonyolult rajzai vannak, viszont egyediek, az fix. Kesh pedig már jóideje klasszikus betűrajzaival borzolja a MÁV és a balatonkörnyék idegeit.
  • Angel26
    Mr. Angel már nem mai csirke, a DCK csoport színeit fogja képviselni a klasszikus stílusával. Se nem oldschool, se nem newschool, olyan Angel.
  • Fork
    Fork emlékeim szerint az egyedi színezési módjával hívta fel magára a figyelmet anno, manapság meg már annyit festett, hogy igazán profin műveli a bizniszt, és nagyon durva látványokat képes kihozni a falra.
  • Teil
    Róla sajnos nem tudok sokat mondani, nem sikerült figyelemmel kísérnem a pályafutását, számomra kicsit kiforratlan, összevissza betűket fest, dehát ki mit nevez stílusnak.
  • Viet
    Viet a Not 4 Fame csoportot fogja reprezentálni jelenlétével.
  • Taker
    Fotorealisztikus képeket, azon belül is leginkább arcokat, elsősorban szürkeárnyalatos színben lehet várni.

 

Nos ők voltak a meghívottak, s végül, de nem utolsó sorban rajtuk kívül még az alábbi writerek fogják prezentálni és produkálni magukat. Ők nevezést küldtek, és válogatás során alakult ki a listájuk:

  • Hoesh - Oldschool arc, mindenkinek nagy élmény lesz olyat látni festeni, aki már nem is nagyon foglalkozik ilyesmivel manapság, de úttörője volt a mozgalomnak.
  • Golem - Ő elsősorban vicces kis karaktereket fest, a betűi nem annyira hangsúlyosak, bár gond azokkal sincs.
  • Komx - A pécsi 3T-MDC csoport tagja, aktív festő, egyszerű, tiszta stílusú rajzai széles körben megtalálhatóak, és a neve pedig elterjedt már Budapest utcáin is.
  • Mone - Szegedi firkász, megkockáztatom hogy a klasszikus wildstyle stílusban ő alakítja a legnagyobbat kis hazánkban. A betűi és színei sem szoktak kivetnivalót hagyni maguk után.
  • Tirol - Szintén Szegedről érkezik, az M5 csoport tagjaként karakterekben és betűkben is jeleskedik.
  • Sire - Ismét egy oldschool arc, híres-hírhedt emberke, legálra leginkább 3D-s jellegű dolgokat fest,  jellemző karaktere a macska:).
  • Weapon man - Rifle/Walk a GLK csoportból, eredeti és jól összerakott betűi kőkemény stílust eredményeznek.
  • Kosa - A DCK jelenlétét fogja erősíteni Angel26 mellett, valódi oldschool stílusával.
  • Ribe oner
  • Maik

 

Ennyit az indulókról.

Hát vegyes mezőny, az biztos. Az old- és a newschool betűrajzoktól kezdve az elvont karaktereken át a fotorealisztikus képekig. Érdekesség, hogy ha valakinek, aki ismeri a fent felsorolt magyar alkotókat, odaadtuk volna összekeverve a neveket, és csoportosítania kellett volna meghívott és nevezett szerint, biztos, hogy nem ez a felosztás jött volna ki eredményül. A nevezők között jópáran hozzák akár a magasabb színvonalat (és hogy mást ne mondjak, hírnevet is), mint a meghívásos módon bekerültek, tehát könnyen lehet, hogy több dobogós lesz a nevezők között, mint a meghívottak közül.

Mindazonáltal kíváncsi vagyok, hogy milyen szempontok szerint lehet őket összehasonlítani, és sorrendet felállítani közöttük, mondjuk ha feltételezzük, hogy mindenki a legjobb tudását fogja nyújtani. Egy tippem van, ugyanis lesz egy meghatározott motívum, amit mindenkinek kötelező lesz beépíteni a művébe. A beépítés ötletessége és kivitelezése biztos meghatározó tényező lesz a sorrend felállítása alatt, de ez egyértelműen nem elég szempont. A hat tagú zsűrinek fel lesz adva a feladat, hogy kiválasszák a legjobb alkotásokat.

Ja, és ne feledjétek, a Bázis standon a Mönster kannák csak 790 Forintba fognak kerülni a helyszínen, úgyhogy aki be akar vásárolni, az készüljön.

Az esemény után újra lesz egy post róla, összefoglaló, beszámoló az eseményekről, képekkel, esetleg videóval.

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi koncert verseny kiállítás street millenáris bázis nevezés meghívott

A bejegyzés trackback címe:

https://graff.blog.hu/api/trackback/id/tr69566082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása