HTML

Egy blog a graffitiről, az utcai művészetekről, a formákról, a stílusokról, a technikákról. Magukról a művészekről. A writerek és polgárok szembenállásáról, az ellene irányuló rendőri erőfeszítésekről, a kárenyhítési törekvésekről. Falakról, vonatokról, metrókról, legalitásról és illegalitásról. Graffitivel kapcsolatos eseményekről, hírekről, történésekről.

     Kapcsolat: graffblog@gmail.com

ajánló (18) amerika (11) anglia (21) aukció (3) ausztrália (10) ausztria (1) automata (1) balaton (1) banksy (13) bázis (5) belton (3) beszámoló (1) bevezető (1) bíróság (10) biztonság (2) biztonsági őr (2) blackbook (8) blog (1) bombing (7) bombing scene (1) börtön (15) botrány (1) budapest (5) buff (7) büntetés (20) bűntett (5) can2 (1) cap (4) case (1) cope2 (1) dare (1) destroy (1) diszperzit (1) dizájn (20) dokumentum (3) enyhítés (5) értelmezés (8) ezmiez (19) fájlmegosztás (1) fatcap (1) fejtágító (22) felhívás (9) feminizmus (2) festékbolt (1) festékszóró (22) fidesz (1) filatorigát (2) filc (13) film (27) flickr (2) foto (2) fotorealisztikus (4) francia (1) galéria (28) graffiti (27) gunter (1) gyár (2) gyilkosság (3) gyűjtemény (11) hellókarácsony (2) helyreigazítás (1) hír (4) hogyan (1) holland (1) indonézia (1) interjú (12) iphone (1) írország (1) japán (2) játék (2) kalifornia (6) kanna (17) kár (6) kastély (1) képfeltöltés (1) képmegosztó (1) kérdés (3) kézletörés (7) kiállítás (17) koncert (1) könyv (12) körút (4) következmény (1) külföldi (55) lány (2) legálfal (22) lush (1) luxus (3) maclaim (1) madc (2) magazin (5) magyar (30) média (2) meghívott (9) metró (8) millenáris (2) módosítás (4) molotow marker (2) montana (2) művészet (47) németország (6) nemwow (1) nevezés (18) new york (8) nicholas ganz (2) oldschool (15) online (2) paint club (2) pályázat (1) párizs (1) pdf (2) petíció (1) poén (20) populizmus (1) reklám (13) rendőrség (11) revok (4) rip (3) roa (1) robbo (4) röhej (2) rongálás (30) rusk (1) sachs (1) scribe (1) seen (3) siófok (2) sofles (1) spanyol (1) street (15) streetfiles (1) street art (22) süti (1) svájc (3) svéd (1) szabálysértés (6) szánalmas (8) szavak (5) szigorítás (4) színezés (14) szingapúr (1) szótár (1) szubkultúra (27) tagek (13) tagelés (14) tanulás (2) tárgyalás (4) teszt (2) tetoválás (1) the seventh letter (7) tisztítás (9) toast (1) történelem (1) utah ether (1) utazás (3) utca (1) utcai banda (4) vandalizmus (5) vászon (1) vázlat (15) verseny (27) vonat (14) weboldal (7) wow (5) zene (9) zephyr (1)  

Mi történt Revokkal?

2015.04.08. 15:02 :: T508

A House Beer jóvoltából Revok, alias Jason Williams műhelyébe pillanthatunk be, miközben a Los Angeles-i kiállítására készül. Eddig ez kevésbé lenne izgalmas, de hamar kiderül a videóból, hogy egyáltalán nem graffiti vagy street art kiállítás van készülőben. Revok, aki világhírnevét a legelvetemültebb helyekre való illegális wildstylejaival alapozta meg az MSK színeiben, újraértékelte az életét és művészetét a börtönben, és a "nevetséges" és "éretlen" graffitit absztrakt alkotásokra cserélte le. A videóban elhangzó mondanivalóját a Tovább után magyarra fordítva is olvashatjátok.

Belépve erre a teljesen eltérő színtérre, itt alkotva örökké elutasított és kívülálló leszek, mivel nem művészeti iskolából érkeztem. De élvezem a helyzetet, szeretek autodidakta lenni, kívülálló, aki teljesen naívan áll a dologhoz.

A graffiti műfajában kényelmesen éreztem magamat már hosszú ideje, egy idő után nem jelentett kihívást, önismétlővé és unalmassá vált. Ehhez képest üdítő az új műfaj ismeretlensége, izgalmas alulról kezdeni, új helyzetben bizonyítani.

Akármilyen gyökér és szánalmas volt egynéhány nyomozó, nem igazán haragszom rájuk, amiért megpróbálták tönkretenni az életemet. Ha egy kávézóban összefutnék velük a sarkon, talán még meg is köszönném nekik. Rengeteg pénzembe került, és nagyon kellemetlen is volt, de ez volt a katalizátor, amire szükségem volt, hogy hátra dőljek és újraértékeljek, döntéseket hozzak, és változtassak. Biztos vagyok benne, hogy enélkül semmi sem motivált volna, hogy ezeket megtegyem. Az elmúlt években a festés mellett nem volt időm leülni és gondolkodni, csak zűrzavar volt és káosz. Feküdtem az ágyon a cellámban, és végre lehetőségem volt csak gondolkodni. Azt hiszem, ez így működik. Vizualizálnod kell, amit el szeretnél érni, szó szerint, játszd végig a fejedben, mint egy mozifilmet, aztán csak megtörténik.

Hosszú ideig ragaszkodtam a gyerekkoromhoz, utána a kamaszkoromhoz, a lázadáshoz és bizonytalansághoz, ahhoz az emberhez, aki talán sokkal hosszabb ideig voltam, mint kellett volna. Előbb vagy utóbb eljön az a pillanat, amikor fel akarsz nőni, nem igaz? Egyszercsak teljesen elégedetlen lettem a graffitis cuccaimmal, éretlennek és nevetségesnek tűntek, érted, mégis hányszor fogod felfesteni a nevedet a falra? Mégis hány wildstyle-t festesz még? Ez annyira nyers és gyerekes. A fantáziák, rögeszmék, akármilyen elképzelések, amiket az emberek gondolnak rólam a múltam alapján, legyenek akármilyen pontosak vagy akár teljesen nevetségesek, már mind a múlt. Nem az a személy vagyok többé. Persze naív és irreális lenne azt gondolnom vagy úgy tennem, mintha az a személy, a graffitivel meg mindennel együtt nem játszana szerepet a figyelemben, ami most is övez. Az a srác vagyok, aki graffitit csinált, most pedig más alkotásokat, és tagadhatatlan, hogy a tapasztalataim és a graffiti művészet befolyással vannak a mostani művészetemre. De a mostani művészetem nem graffiti, és az biztos, hogy kibaszottul nem is street art.
Mindezt a Revok név alatt bemutatni nem jár számomra előnnyel, de mivel ezen a néven éltem le a teljes életemet, nem is tudom, a Jason az olyan... ki az egyáltalán?

Az absztrakt festményt, absztrakt műtárgyat eltérő módokon érzékeljük és tapasztaljuk, attól függően, hogy mit indít be a nézőben. Valamit a személyében indít el, nem olyasmi, amit kommunikálunk felé. Nem arról van szó, hogy van egy ötletem, koncepcióm, és azt akarom, hogy azt az én szempontjaim szerint lásd, inkább lehetőséget adok arra, hogy felfigyelj valamire, érezz valamit.

A festékszórós festéshez képest, ahol bármilyen mozdulatot, vonást tehetsz, rendkívül élvezem ezt a szuper-fegyelmezett, letisztultabb, fókuszáltabb jellegét a munkának, amit a stúdióban készítek, melyet teljesen az anyagok és az új eszközök határoznak meg. Egy szög, 45 fok, és vagy fel-le, vagy jobbra-balra. Szeretném, ha ez érne és fejlődne, változna, nem akarok megragadni egy dologban, vagy egy módszernél.

Jól érzem magamat jelenleg, hogy azt csinálom, amit, és folytatni fogom, amíg értelmét látom, utána pedig majd valami máshoz kezdek.

Szólj hozzá!

Címkék: galéria graffiti revok

A bejegyzés trackback címe:

https://graff.blog.hu/api/trackback/id/tr427350642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása