HTML

Egy blog a graffitiről, az utcai művészetekről, a formákról, a stílusokról, a technikákról. Magukról a művészekről. A writerek és polgárok szembenállásáról, az ellene irányuló rendőri erőfeszítésekről, a kárenyhítési törekvésekről. Falakról, vonatokról, metrókról, legalitásról és illegalitásról. Graffitivel kapcsolatos eseményekről, hírekről, történésekről.

     Kapcsolat: graffblog@gmail.com

ajánló (18) amerika (11) anglia (21) aukció (3) ausztrália (10) ausztria (1) automata (1) balaton (1) banksy (13) bázis (5) belton (3) beszámoló (1) bevezető (1) bíróság (10) biztonság (2) biztonsági őr (2) blackbook (8) blog (1) bombing (7) bombing scene (1) börtön (15) botrány (1) budapest (5) buff (7) büntetés (20) bűntett (5) can2 (1) cap (4) case (1) cope2 (1) dare (1) destroy (1) diszperzit (1) dizájn (20) dokumentum (3) enyhítés (5) értelmezés (8) ezmiez (19) fájlmegosztás (1) fatcap (1) fejtágító (22) felhívás (9) feminizmus (2) festékbolt (1) festékszóró (22) fidesz (1) filatorigát (2) filc (13) film (27) flickr (2) foto (2) fotorealisztikus (4) francia (1) galéria (28) graffiti (27) gunter (1) gyár (2) gyilkosság (3) gyűjtemény (11) hellókarácsony (2) helyreigazítás (1) hír (4) hogyan (1) holland (1) indonézia (1) interjú (12) iphone (1) írország (1) japán (2) játék (2) kalifornia (6) kanna (17) kár (6) kastély (1) képfeltöltés (1) képmegosztó (1) kérdés (3) kézletörés (7) kiállítás (17) koncert (1) könyv (12) körút (4) következmény (1) külföldi (55) lány (2) legálfal (22) lush (1) luxus (3) maclaim (1) madc (2) magazin (5) magyar (30) média (2) meghívott (9) metró (8) millenáris (2) módosítás (4) molotow marker (2) montana (2) művészet (47) németország (6) nemwow (1) nevezés (18) new york (8) nicholas ganz (2) oldschool (15) online (2) paint club (2) pályázat (1) párizs (1) pdf (2) petíció (1) poén (20) populizmus (1) reklám (13) rendőrség (11) revok (4) rip (3) roa (1) robbo (4) röhej (2) rongálás (30) rusk (1) sachs (1) scribe (1) seen (3) siófok (2) sofles (1) spanyol (1) street (15) streetfiles (1) street art (22) süti (1) svájc (3) svéd (1) szabálysértés (6) szánalmas (8) szavak (5) szigorítás (4) színezés (14) szingapúr (1) szótár (1) szubkultúra (27) tagek (13) tagelés (14) tanulás (2) tárgyalás (4) teszt (2) tetoválás (1) the seventh letter (7) tisztítás (9) toast (1) történelem (1) utah ether (1) utazás (3) utca (1) utcai banda (4) vandalizmus (5) vászon (1) vázlat (15) verseny (27) vonat (14) weboldal (7) wow (5) zene (9) zephyr (1)  

Virágörökség

2009.07.15. 06:42 :: T508

Az alább idézett komment a port.hu filmadatbázisában lévő Brüno c. filmhez tartozó hozzászólásoknak a gyöngyszeme. Elemző bevezetés helyett rövidre fogom, mert a szöveg magáért beszél. Annyit még érdemes hozzátenni, hogy az illető "Dboy" direkt ezért a hozzászólásért regisztrált, és hogy 30 évet állított be korának. Nézzetek jó mélyen magatokba, és kommentáljátok!:) Íme:

Dboy
júl. 09. 17:08 | 19/67
Engem az érdekelne hogy honnan vette az a kedves kis barna hajú hölgy a bátorságot ahhoz, hogy ma du.n az Oktogonnál egy fehér krétával ráfirkálja az aszfaltra azt a szöveget hogy: BRÜNO-heti premier.. Sajnos nem volt senki aki közbelépett volna, annyira leg.hogy lefogja a karját vagy hogy ellökje őt onnan. Nagyon elkeserítő hogy megúszta amit művelt és jókedvűen távozhatott azzal a szemüveges úrral együtt aki olyan szélesen mosolygott miközben magasra emelve a kameráját örökítette meg ezt a nemes cselekedetet.. Szerintem ezeket akikben még ilyen abnormális, és érthetetlenül durva megnyilvánulásoktól sincs gátlás kényszer-gyógykezeléssel kellene büntetni(az biztos, hogy komoly szellemi defektusuk van).De nem vették észre hogy én a mobilommal lefilmeztem őket(a Burger King előtt álltam).A felvételt vhogy megmutatom majd az illetékes közterület-felügyeletnek de lehet hogy még a kerületi rendőrségnek is, bár azzal sajnos nem hiszem hogy elérnék bármit a kárérték még valószínűleg nem bűncselekmény, rongálás vétsége helyett szabálysértés. Mindenesetre akármilyen jó és humoros is egy film(bár ezek után én nem nézem meg)ezért még senkinek sincs joga hogy egy reklámszöveget firkáljon le róla akárhol közterületen, főleg nem az Andrássy úton ami ráadásul gyönyörű virágörökség. Meg lehet nézni, a szöveg most is ott virít a járdán. Talán az eső majd elmossa.. És talán egyszer nem lesznek köztünk ilyen gátlástalan és deviáns emberek.

 

13 komment

Címkék: poén szánalmas szabálysértés kézletörés

A bejegyzés trackback címe:

https://graff.blog.hu/api/trackback/id/tr751246551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Win Elen 2009.07.15. 08:36:01

mi meglepodni valo van ezen? Teljesen igaza van az uriembernek! :)

Na de a felret vicceteve. Az orult nem tudja, hogy orult. Igen torz a vilagkepe az uriembernek, es abba trozsagban teljesen ertheto a reakcioja az esettel kapcsolatban.

De szerintem ez a fajta ember, aki mar ilyen szinten elegedetlen, kiabrandult, antiszocialis vonasokat mutat, (az irasaban lathato viszonyulasa alapjan) keves van. Csak jobban eszre vesszuk. Ne felejtsuk, ez egy egyedi eset, meglehet rajta hokkenni, de kozvetlen hosszutavu kovetkezteteseket nem lehet belole levonni.

Ugyanakkor elvonatkoztatva, alatamasztja azt is, hogy a legtobb embernek nincs kedve, ereje, vagy kepessege, az absztrakciora. Az erzeseiktol elszakadni keptelenul erositik szuklatokoruseguk hatarait, nem adva lehetoseget a dolgok melyebb meglatasanak. Ez egy adott kerdest tamadora es tamogatora is egyforman igaz lehet. Igy parbeszed sem johet letre, mert a masikat kvazi kizarja a beszelgetesbol, annak szerepet nem az egyen ertekei, hanem a szembenallo fel onigazolasanak megfelelo kep hatarozza meg.

Ettol fuggetlenul, az en olykor tulzo megertesemnek ellenere sem tudom elkepzelni, ezen hogyan lehet felhaborodni.

Meg azt sem tartom kizartnak, hogy valami ugratasrol van itt szo, annyira meredek a dolog.

T508 · http://graff.blog.hu 2009.07.15. 09:02:50

@Win Elen: az ugratás lehetőségét redukálja ha figyelembevesszük a fent indézett kommentjére érkezett reakciókra adott válaszát, olvasható itt: forum.port.hu/search.php?search_author_id=276727
Valószínűleg ez vérkomoly. :-)

Win Elen 2009.07.15. 09:25:11

Komolyan gondolja tenyleg. De erdekes, hogy mennyire higgadtan emliti a "falfirkakat" es meg a kotelezo sablont is elcsattintja. Pedig a kretas firkas megkozelitesebol azt gondoltam volna, hogy ha valaki komolyabb kemiai anyagokkal hagy nyomot maga utan, azt minimum kibelezne.

Ez viszont sokat sejtet: "kedves kis barna hajú hölgy". Nem biztos, de ebbol ugy tunik, hogy magasan maga fole helyezi a noket. Fel, vagy tart toluk. Igy gatlasai alakulhattak ki, amibol frusztracio szuletik, feltetelezhetoen elfolytott szexualis vagyakkal stb. Mar ha freudi megkozelitest akarnek alkalmazni. Persze ez csak egy lehetoseg, nem biztos, de megmagyarazna, miert "kot" nuansznyi dolgokba bele... mast vizsont nem feltetlen...

annapeti 2009.07.15. 10:00:34

Helló!

Azt hittem, ennek a blognak van valami célkitűzése, központi témája, most meg azzal kell találkoznom, hogy valaki tett valamit, valakinek van egy véleménye róla, erre meg nekiálltok kielemezni, hogy ez a 30 éves (vagy mennyi) ember milyen beteg és milyen problémákkal küzd. Elszomorító.
Ha a graffitinek adtok helyet, akkor erről szóljon, ne pedig arról, hogy ki milyen hülye felfogású vagy gondolkodású egy - egy cselekedete alapján!
Senki sem tökéletes, mindenkiben van valami ketyó, mindenki másra ugrik.
Ezt észre kellene venni, és így élni bele a nagyvilágba.
Egyetértek a sráccal, jogos a kiakadása.
Egyrészt ha mindent hagyunk, minden mellett elsétálunk, senki nem szól semmiért (totális közöny), akkor ne csodálkozzunk, hogy gátlástalanul összevernek, kirabolnak, megkéselnek fényes nappal az utcán. Ha mindenki csak hallgat és félrenéz, senki nem lép fel az ilyen dolgok mellett (amik akár csak abból is kiindulhatnak, hogy krétával írkálgatunk a járdára), megnézhető, hova tartunk - bár ez látható is annak, aki nyitott szemmel jár (meztelen nők mutogatása, a "divat" - szűk ruha, kinn van mindenem - szüli a nemi erőszakokat pl.)
Másrészt a kiakadásban talán az is benne van, hogy ez egy pofátlan és meleg film, és semmi szükség nincs rá, hogy ilyen szemetet bárki is megnézzen a moziban vagy akárhol. Én legalábbis nem vágyom erre, és akinek erre szüksége van, azt csak sajnálni tudom. Én nem tudom elfogadni a másságot, és ha Pesten vagy bárhol meglátok egy plakátot, nem biztos, hogy nem fogom letépni (ezért beteg vagyok, ugye?)
Harmadszor a közterületesek nem tudom mit csináltak volna, hiszen okozott kár nincs. Legalábbis anyagi. De ez reklámnak minősül, és az ember nem reklámozhat bármit bárhol bármikor - ennek is megvannak a maga formái.
Ez egy ellenvélemény, egyetértek a sráccal, és nem értek egyet ezzel a krétával meleg filmet reklámozó dologgal. Akkor most essetek nekem, elemezzetek ki, hogy én egy másik beteg ember vagyok nyomozzátok le, mikor mit csinálok a gépen, stb., stb.
Nem az a beteg, aki ezekkel foglalkozik szabadidejében?
A bloggal kapcsolatban annyi az érdekesség, hogy mindenhonnan mindig lehet hallani, hogy elkaptak ilyen-olyan graffitis srácokat firkálás vagy festés közben. Magyarokat! Ezekről mély hallgatás van, vagy - jó esetben - hónapok múlva jelenik csak meg itt. Nem vagyok kárörvendő, de ha a graffiti a téma, akkor ne egyoldalúan tájékoztassunk, ne csak a jó oldalát mutassuk a dolognak.
Szép napot.

yoghürt 2009.07.15. 10:35:48

a blog szerintem a tágan vett grefiti-témával foglalkozik, eddigi tapasztalataim(kb összes poszt) alapján, ebbe ez a poszt belefér, arről pedig, hogy milyen irányba indulnak el a kommentek az író nem tehet.
A totális közönnyel kapcsolatos résszel alapvetően egyetértek, bár ennek a cselekedetnek szerintem nem kellene megugrani az ingerküszöböt.
A "meleg filmekről" alkotott véleményed (ez egyébként nem az hanem egy SZATíRA, ami éppen felháborító stílusával próbál társadalmi vitát generálni, még ha ponyva és humoros módon is) nem is érdemes a válaszra, viszont a megerőszakolós rész elérte a közönyöm végét.
A kihívóan öltözködő nőket, divattervezőket, vagy férfimagazin szerkesztőket hibáztatni a szexuális bűncselekményekért teljesen elfogadhatatlan. Egy miniszoknya nem ad okot az "aki kuplerájba megy, ne lepődjön meg ha megbasszák" érvelésre. ez végtelenül soviniszta, az áldozatokat vádló hozzáállás ami az aberált erőszaktevőket mosdatja. (biztos vagyok benne, hogy te nem vagy ilyen ezért kérlek figyelj, hogy ne is segítsd azokat akik ilyet elkövetnek, hiszen tőlük nyilván te is elhatárolódsz)
de hopp ez nem a blog témaköre.mire vetemedtem?!

forthegame 2009.07.15. 15:34:42

Én is most lőttem le innen az erkélyről (a munkásőrségből kimentet gépfegyverrel) 4 gyermekkorút akik arra vetemedtek hogy a lakótelep aszfaltjára úgynevezett ugróiskolát rajzoljanak krétával (amit valószínűleg az iskolából loptak ezzel is ellehetetlenítve a normális kisgyerekek tanulmányainak folytatását). Küldtem egy levelet is a Tanácsnak hogy mostmár illene felállítani egy ilyen egységet ami ezzel foglalkozik hogy az ilyen gátlástalan deviáns kisgyereket internálják.
Meeemosténkérem nyugdíjas vagyok osztha átesek egy ilyen ugróiskolán akkó milesz????

mustard 2009.07.16. 02:00:14

énis eltörném a karját minden óvodásnak aki szines krétákkal a járdára rajzol szines figurákat. szerintem senki nem örülne ha összefirkálnák a járdáját... firkáljon otthon!

:D:D:D

thoms 2009.07.16. 10:44:50

Akinek inge,vegye magára, mert "így írtok ti".
Ez az ember beteg, de nem tud róla.
Ha egy ember mondta magára,h zseni, próbáld neki megmagyarázni,h nem az..a saját világában úgyis megvédi a maga igazát.
Nah megyek én is eltöröm a karját a hugomnak, mert
firkálgat a papírjára...börtönt neki 80 évre.. :D

thoms 2009.07.16. 10:47:13

Amúgy hajrá, teccik a blog, egy kicsivel több posttal meredekebb lenne.(bár tom,h egyedül ez nehéz)
Üdv

az509es 2009.07.16. 16:38:23

Nem az a beteg, aki ezekkel foglalkozik szabadidejében?
A bloggal kapcsolatban annyi az érdekesség, hogy mindenhonnan mindig lehet hallani, hogy elkaptak ilyen-olyan graffitis srácokat firkálás vagy festés közben. Magyarokat! Ezekről mély hallgatás van, vagy - jó esetben - hónapok múlva jelenik csak meg itt. Nem vagyok kárörvendő, de ha a graffiti a téma, akkor ne egyoldalúan tájékoztassunk, ne csak a jó oldalát mutassuk a dolognak.


Mit szeretnél olvasni? Azt hogy elkapták FTERK-et, RFEWRF-et, RFEW-et, EWGEW pedig sikeresen elfutott tegnap éjjel egy xy helyen történt metrófestés közben ahová fwerfwelifghweli módon jutottak be? Vannak bizonyos dolgok amikről jó ha csak az tud aki közel van a tűzhőz, nem pedig kitenni ország világ( köztük a kékek ) elé. Ha esetleg a hatóság nem tudja, hogy kiket kaptak el, hát segítsünk nekik... Ilyen jellegű témáról elég annyit a nyilvánosság elé tárni , amennyit egy eseménytelenebb nap után a bulvár sajtó ír. Üdv az EFOTT-ról:)

az509es 2009.07.16. 16:39:33

Helyesírási és egyéb hibákért szorri.. EFOTT... tudjátok...:D

thoms 2009.07.16. 22:45:49

Félreértettél.
Esztelenség lenne olyanról írni,amihez semmi közre a kékeknek.
Gondolok egyéb érdekességekre, pl.:
www.elmslesters.co.uk/index.php?pid=1
vagy
vimeo.com/5509102
ÉS ezt 2perc alatt szedtem össze.
Üdv az EFOTT-ra. ;)

thoms 2009.07.17. 09:36:25

..Bocs...Köze lenne a kékeknek...
:D:D:D
süti beállítások módosítása