HTML

Egy blog a graffitiről, az utcai művészetekről, a formákról, a stílusokról, a technikákról. Magukról a művészekről. A writerek és polgárok szembenállásáról, az ellene irányuló rendőri erőfeszítésekről, a kárenyhítési törekvésekről. Falakról, vonatokról, metrókról, legalitásról és illegalitásról. Graffitivel kapcsolatos eseményekről, hírekről, történésekről.

     Kapcsolat: graffblog@gmail.com

ajánló (18) amerika (11) anglia (21) aukció (3) ausztrália (10) ausztria (1) automata (1) balaton (1) banksy (13) bázis (5) belton (3) beszámoló (1) bevezető (1) bíróság (10) biztonság (2) biztonsági őr (2) blackbook (8) blog (1) bombing (7) bombing scene (1) börtön (15) botrány (1) budapest (5) buff (7) büntetés (20) bűntett (5) can2 (1) cap (4) case (1) cope2 (1) dare (1) destroy (1) diszperzit (1) dizájn (20) dokumentum (3) enyhítés (5) értelmezés (8) ezmiez (19) fájlmegosztás (1) fatcap (1) fejtágító (22) felhívás (9) feminizmus (2) festékbolt (1) festékszóró (22) fidesz (1) filatorigát (2) filc (13) film (27) flickr (2) foto (2) fotorealisztikus (4) francia (1) galéria (28) graffiti (27) gunter (1) gyár (2) gyilkosság (3) gyűjtemény (11) hellókarácsony (2) helyreigazítás (1) hír (4) hogyan (1) holland (1) indonézia (1) interjú (12) iphone (1) írország (1) japán (2) játék (2) kalifornia (6) kanna (17) kár (6) kastély (1) képfeltöltés (1) képmegosztó (1) kérdés (3) kézletörés (7) kiállítás (17) koncert (1) könyv (12) körút (4) következmény (1) külföldi (55) lány (2) legálfal (22) lush (1) luxus (3) maclaim (1) madc (2) magazin (5) magyar (30) média (2) meghívott (9) metró (8) millenáris (2) módosítás (4) molotow marker (2) montana (2) művészet (47) németország (6) nemwow (1) nevezés (18) new york (8) nicholas ganz (2) oldschool (15) online (2) paint club (2) pályázat (1) párizs (1) pdf (2) petíció (1) poén (20) populizmus (1) reklám (13) rendőrség (11) revok (4) rip (3) roa (1) robbo (4) röhej (2) rongálás (30) rusk (1) sachs (1) scribe (1) seen (3) siófok (2) sofles (1) spanyol (1) street (15) streetfiles (1) street art (22) süti (1) svájc (3) svéd (1) szabálysértés (6) szánalmas (8) szavak (5) szigorítás (4) színezés (14) szingapúr (1) szótár (1) szubkultúra (27) tagek (13) tagelés (14) tanulás (2) tárgyalás (4) teszt (2) tetoválás (1) the seventh letter (7) tisztítás (9) toast (1) történelem (1) utah ether (1) utazás (3) utca (1) utcai banda (4) vandalizmus (5) vászon (1) vázlat (15) verseny (27) vonat (14) weboldal (7) wow (5) zene (9) zephyr (1)  

Angyalföldi Underground

2009.01.11. 06:03 :: T508

 

 

 

Január 19-én egy csaknem öt hónapon átívelő kiállítás, illetve kiállítássorozat nyílik az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményben, „Angyalföldi underground - Graffiti. Miért és miért nem?” címmel.
A kiállítás alapötlete és célja szerint a graffitit, mint underground kultúrát állítja majd szembe a mainstream, avagy domináns kultúra hozzáállásával ehhez az egyelőre még bizonytalan elismertséget elért művészeti ághoz. Ez a kettősség fizikailag is megnyilvánul majd a kiállítás elrendezésében.

Belépéskor egy aluljáró installációba kerül az érdeklődő, amelyben XIII. kerületi graffitikről készült fotókat talál, ezeknél elsősorban a környezetükkel való interakciójuk, és az elhelyezésük közvetlen és közvetett szempontjai az érdekesek. A fotók mellett graffitisekkel készült interjúkból való kiemelt részletek olvashatóak majd, melyek talán valamilyenfajta segítséget szolgáltatnak a szcéna értelmezéséhez.

 

 

 

Az installáció után lépcső vezet fel a galériába, melyen a graffitit külső szemmel szemlélők kapnak teret véleményük és munkásságuk bemutatására.

A fő kiállításon túl egy külön helységben öt kisebb kiállítás lesz majd megtekinthető, melyek már az utcától némileg eltávolodva újabb megvilágításba helyezik a graffiti és street art fogalmakat.

 

 

 

Ezek közül az utolsó talán a kiállítás eredményességeként is értelmezhető lesz, többek között a kiállítást a underground13.blog.hu címen kommentelők, helyben a vendégkönyvbe írók, illetve a kiállított kartonokon firka, felirat, hozzászólás képében véleményt nyilvánítók gondolatai lesznek bemutatva.

Január 19-én 17 óra 30 perckor minden érdeklődőt szeretettel vár az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény (1130 Budapest, Váci út 50.), ahol Bojár Iván András, a Szeretem Budapestet Mozgalom elnöke fogja megnyitni a kiállítást.

10 komment · 1 trackback

Címkék: magyar galéria kiállítás szubkultúra street art művészet gyűjtemény bázis fotorealisztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://graff.blog.hu/api/trackback/id/tr90868512

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Culture Pub 2009.01.26. 13:11:14

Angyalföldi Underground-Fújni, vagy nem fújni?Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény 1130 Budapest, Váci út 50. Január 19-én egy csaknem öt hónapon átívelő kiállítás, illetve kiállítássorozat nyílt az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjteményben, „Angyalföldi un…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forthegame 2009.01.11. 13:09:55

Kiváló kezdeményezés... Kár hogy nincs értelme. Meg kell végre érteni hogy nincs és nem is lesz haladás a graffiti elfogadásának ügyében. Mindenki kialakította róla a saját kis elképzelését és csak azért vitatkozik hogy neki legyen igaza. A firkászok meg a Szeretem Budapestet tagjai elmennek megnézik tapsolnak örülnek a "polgárság" meg ugat a fórumon hogy lőjenek le mindenkit mert az ő szép aluljárója ajtaja vonatja lett összebaszva öncélúan. A köztes réteg meg megnézi a legálfalat és örül hogy deszép meg dejó és hogy csak ebben kéne megnyilvánulni a graffitinek. Lehet hogy sokan másképp gondolják de szerintem a legális graffiti meg az az underground kúltúra ami miatt sokan (pl én) elkezdetdett festeni két egészen különböző dolog. Egy (igazi) graffitihez a város, épület, fal adja a kompozíciót nem egy aluljárónak berendezett galéria. Aki akar mennyen kiállításra tapsolni meg legáltfesteni meg társadalmilag elfogadtatni én köpök az egészre mert szerintem nem erről szól, és bár soha nem tudok majd fotorealisztikusan festeni mint a maclaim meg nem leszek egy mozgalom szószólója (aminek nem is kellenének szószólók) meg nem az én képemre tapsolnak a sznobok a galériában (bansky) azért szerintem még firkász lehetek.

Mike007 · http://lookatmylife.blog.hu 2009.01.11. 14:58:22

Alapvetően nem rossz kezdeményezés véleményem szerint, viszont nincs semmi értelme. Be kell ismerni a graffiti az az amivel az utcán találkozunk... falak, házak, vonatok stb... Függetlenül attól, hogy nem értek azzal egyet miért kell mindent szétbaszni 800Ft-s festékszórókkal a graffiti még ezt jelenti elsősorban, de mint minden underground vonulat fejlődő képes és kiválnak közben képviselők lsd: Bansky, Seak stb... akik széles közönség számára is elfogadott dolgot művelnek főleg azért mert már nem az utcán csinálják ez már egy egész más művészet, már nem underground... ennyi... Az underground művészet mindig is az utcán fog megnyilvánulni és széles közönség sosem fogja elfogadni... Ezért nincs értelme a kezdeményezésnek... Én magam amikor festettem kizárólag legálba toltam, de megértem azt akinek az-az álma, hogy szétbasszon egy olyan várost ami már száz éve is város volt és miután meghal a firkász kis köcsög az után is város lesz... előbb utóbb úgy is lemossák lefestik stb... és előbb utóbb úgy is olyan bírságot akasztanak a nyakatokba, hogy leszoktok arról, hogy köztulajdonát rongáljátok. Lehet magyarázni le lehet ugatni. DE az underground művészet meg a között, hogy egy lassan már nincs épp fal felület Budapesten nagy különbség van... Deviáns kis f*szkalapok... Ne nevezd művésznek magad... A művészet öncélú, önmagadért teszed... akkor miért van telefirkálva a város? Vicc!!!!!!!!! És persze ne hidd, hogy biztonságban vagy :D előbb utóbb eljön az-az ember aki megtudja, hogy mit csinálsz és feljelent a pékeknél... Előbb utóbb úgy is... ha más nem akkor én....

az509es 2009.01.11. 23:18:53



Mikie én nemtudom hogy te mit festettél annó, de hogy nem sikerült felfognod, hogy mi az a graffiti az is biztos. Végére nagyon belelendűltél, biztos tejet reggeliztél, attól vagy ilyen erős.
Lényegében egy kivülállónak ugyanaz a véleménye a graffitiről mint amiket Mike leírt, és ez így is van rendjén. Azt kell megérteni, hogy a writereknek nem célja, hogy az emberek elfogadják a tageket,a vonatfestést, hogy legálisan lehessen metrót, vonatot festeni...Ez maximum a hozzá nem értő graffiti barátok gondolata....Az illegalítás az egésznek a lényege, az adja meg egy rajznak a rangját. Lehet akármilyen csodát festeni egy kiállításra, az sokkal kevésbé lesz graffiti mint amikor az elöző éjjel festett vonatod gurul be a Nyugatiba. Belehet mutatni az embereknek a graffitit, de ettől ne várja senki hogy akárki is átérzi miről szól ez. Egy apácának is lehet előadást tartani a szexről, d e nem biztos , hogy ettől megtudná milyen is az....

A deviancia pedig egy elég tág fogalom. A társadalmilag elfogadott normáktól való eltérés pedig kimondotattan pozítiv dolog is lehet.
Főleg egy olyan világban ahol a szádba adnak mindent,ne csinálj semmi mást csak dolgozz éjjel-nappal, a fizetésedből vegyél meg mindent amire szükséged van,ebédre big mac a mekibe, este pláza, vagy győzike show.Egy ilyen viágban deviánsnak lenni sok esetben inkább erény..

forthegame 2009.01.12. 10:56:53

Idézet Mike-tól"Ezért nincs értelme a kezdeményezésnek... Én magam amikor festettem kizárólag legálba toltam" Gratulálok ilyen gyökerekből kell még sok oszt egyből el lesz fogadva a legálgraffitti széplesz jólesz híresek lesztek! Eladhatod az ebayen a szarodat is... És az emberek majd elhiszik hogy az a graffiti ami a galériában meg a legálfalon virít... Azt a sok köcsögöt aki meg összebassza a vonatokat le kell lőni a faszba. Az a baj hogy anno pár gyökér kitalálta hogy ebből meg lehet élni meg majd elismertek lesznek a népkörében...

Mike007 · http://lookatmylife.blog.hu 2009.01.12. 12:20:26

Bár meddő a vita, de annyit még hozzá fűznék, hogy én sem firkálom szét az autódat, lakásodat az illegalitás jegyében... főleg azért nem mert valószínűleg szájba akarnál verni utána. Teszem hozzá jogosan és előbb utóbb ez a birka társadalom is így fog fellépni veletek szemben és előbb utóbb már pékek sem lesznek impotensek és majd szépen levadásznak sorban titeket... ennyi, ezen kár vitatkozni. ÉS igen nekem soha nem jelentette azt a graffiti, hogy szanaszét festek egy vonatot vagy szétk*rom a belvárost 3. rangú tagekkel... Mert az, hogy nem tisztelsz senkit egyenes arányban fog állni, hogy téged sem fognak tisztelni már pedig egy porszem vagy a gépezetben... de te tudod... És azt sem értem, hogy az ÚJ villamost miért kell szétbaszni stb stb.... mert szocrendszerből itt maradt eszközökkel felőlem azt csináltok amit akartok, de hol van az elv, hogy új dolgot nem baszunk szét??????????????? Mert sajnos én már ezt nem látom... és nekem ez verte ki a biztosítékot... Jah igen.... és téged miért zavar, hogy ebből valaki vígan megél???? Arról nem is beszélve, hogy gyerekednek is így fogod majd előadni, hogy az illegalitás a lényeg stb stb, ha igen arról hogy se felejts el szólni, hogy roszabb esetben egy két év felfüggesztettel nem igazán tud bármit is elérni az életben... és ez az igazság......

az509es 2009.01.12. 15:45:36

Itt jön elő az hogy kurvára felesleges a graffitiről fórumozni, mert úgyse vezet sehova. Régebben nagynéha irogattam különböző fórumokra és mindenhol ugyanazok a kommentek voltak mint itt.Azért nem vezet ez sehova mert a graffitisek nem akarják, hogy az emberek elfogadják a graffitit, az emberek pedig nem is akarák elfogadni, inentől kezdve semmi értelme ezeknek a beszélgetéseknek.
Vagy csinálod és átéled, vagy nem csinálod és ellenzed. Ez így van rendjén.

br1Koo 2009.01.12. 16:14:00

Csatlakozok az előttem szólóhoz, teljes mértékben igaz.

T508 · http://graff.blog.hu 2009.01.12. 17:19:37

Én nem értek egyet egészen senkivel sem :P
süti beállítások módosítása