HTML

Egy blog a graffitiről, az utcai művészetekről, a formákról, a stílusokról, a technikákról. Magukról a művészekről. A writerek és polgárok szembenállásáról, az ellene irányuló rendőri erőfeszítésekről, a kárenyhítési törekvésekről. Falakról, vonatokról, metrókról, legalitásról és illegalitásról. Graffitivel kapcsolatos eseményekről, hírekről, történésekről.

     Kapcsolat: graffblog@gmail.com

ajánló (18) amerika (11) anglia (21) aukció (3) ausztrália (10) ausztria (1) automata (1) balaton (1) banksy (13) bázis (5) belton (3) beszámoló (1) bevezető (1) bíróság (10) biztonság (2) biztonsági őr (2) blackbook (8) blog (1) bombing (7) bombing scene (1) börtön (15) botrány (1) budapest (5) buff (7) büntetés (20) bűntett (5) can2 (1) cap (4) case (1) cope2 (1) dare (1) destroy (1) diszperzit (1) dizájn (20) dokumentum (3) enyhítés (5) értelmezés (8) ezmiez (19) fájlmegosztás (1) fatcap (1) fejtágító (22) felhívás (9) feminizmus (2) festékbolt (1) festékszóró (22) fidesz (1) filatorigát (2) filc (13) film (27) flickr (2) foto (2) fotorealisztikus (4) francia (1) galéria (28) graffiti (27) gunter (1) gyár (2) gyilkosság (3) gyűjtemény (11) hellókarácsony (2) helyreigazítás (1) hír (4) hogyan (1) holland (1) indonézia (1) interjú (12) iphone (1) írország (1) japán (2) játék (2) kalifornia (6) kanna (17) kár (6) kastély (1) képfeltöltés (1) képmegosztó (1) kérdés (3) kézletörés (7) kiállítás (17) koncert (1) könyv (12) körút (4) következmény (1) külföldi (55) lány (2) legálfal (22) lush (1) luxus (3) maclaim (1) madc (2) magazin (5) magyar (30) média (2) meghívott (9) metró (8) millenáris (2) módosítás (4) molotow marker (2) montana (2) művészet (47) németország (6) nemwow (1) nevezés (18) new york (8) nicholas ganz (2) oldschool (15) online (2) paint club (2) pályázat (1) párizs (1) pdf (2) petíció (1) poén (20) populizmus (1) reklám (13) rendőrség (11) revok (4) rip (3) roa (1) robbo (4) röhej (2) rongálás (30) rusk (1) sachs (1) scribe (1) seen (3) siófok (2) sofles (1) spanyol (1) street (15) streetfiles (1) street art (22) süti (1) svájc (3) svéd (1) szabálysértés (6) szánalmas (8) szavak (5) szigorítás (4) színezés (14) szingapúr (1) szótár (1) szubkultúra (27) tagek (13) tagelés (14) tanulás (2) tárgyalás (4) teszt (2) tetoválás (1) the seventh letter (7) tisztítás (9) toast (1) történelem (1) utah ether (1) utazás (3) utca (1) utcai banda (4) vandalizmus (5) vászon (1) vázlat (15) verseny (27) vonat (14) weboldal (7) wow (5) zene (9) zephyr (1)  

Lelőni-e a graffitiseket?

2008.11.15. 13:10 :: T508

Ez itt a dühöngő. Itt lehet megvitatni kommentek formájában a rajtakapott falfirkászok kivégzésének lehetőségeit, esetleg ellenvéleményezni vagy indokolni ezt a megoldási módszert. A moderáció itt igen mérsékelt lesz. Ha jól esik, vagy nem megy máshogy, akkor lehet a legprimitívebb formában kifejteni a véleményeteket, lehet anyázni, de ha kizárólag trágár szavakból áll a komment, (tartalom nélkül) akkor törlésre kerül. Ezen kívül a konkrét személyeskedést, egymás nick szerinti szapulását sem fogom bent hagyni, arra találjatok helyet máshol.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://graff.blog.hu/api/trackback/id/tr57770212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jólmegmondom, aztán jól elfutok 2008.11.15. 17:46:04

azt hiszem, elérkezett az idő, hogy az index székházát jól telefújjuk :D majd elmúlik tőle a toleranciátok seperc alatt :D

szemtelen 2008.11.15. 20:32:51

ha ez lenne a legnagyobb gondja az országnak akkor azt mondom okés...
hehe csak vicceltem , attól még hogy valaki összebarmol valamit festékkel, még nem elegendő ok hogy lelőjük ...

ebben a fos országban ahol még a magántulajdonodat sem védheted meg, lazán kirabolnak vágod?? nah azokat kellene fejbe lőni nem a graffitiseket...

ezt üzenem mindenkinek aki olvassaaaaaa, de főleg az okos embereknek ;)

n0neless 2008.11.16. 19:51:35

Helyes-helyes...
Mind igazság...
Kajak fos ez az ország...ország?!
Minden 3. járókelő kivégeztetné a greffeseket...
Pedig ez csak önkifejezés...Persze az átlagember máshogy látja a dolgokat, mert ez rongálás...Rongálás...na az amikor kiszeded a vonatból az ülést, vagy kidobod kővel az ablakot...Sztem ez már rongálásnak tekinthető...

yoghürt 2008.12.19. 17:05:10

boldog karácsonyt a kézletörögetőknek
index.hu/politika/bulvar/graff8381/
tudni ki ez?

Valaki2 2008.12.22. 23:45:34

Sziasztok!

Végigolvastam a blog-ot, a legtöbb hozzászólást, megnéztem az itt belinkelt külföldi graffiti-sek oldalait, úgyhogy akkor össze is foglalnám a véleményemet. Elnézést, ha egy kicsit-össze vissza lett, remélem elolvassátok, átgondoljátok, és csak utána válaszoltok.

Szerintem válasszuk ketté a taggelőket és a graffitiseket.

A taggelőket én bűnözőnek tartom, és ha a környékünkön elkapok egyet, jó nagy verést fog kapni.

Ugyanis, ha egy művészi alkotásról beszélünk, az azért művészi, mert egyedi, és megismételhetetlen. A taggelők viszont pont hogy ennek az igényességnek az ellentétei, ők a saját kis három - ötbetűs, szerintük nagyon menő rövidítéseikkel firkálják össze a járműveket, épületeket. Azokat a járműveket és épületeket, amelyeket az ÉN ADÓMBÓL tisztítanak meg, raknak rendbe. A másik oldalról, azt bezzeg nem szeretnék, ha az ő szobájukat, lakásukat, ruhájukat, ablakukat fújnák össze. Mert az ugye micsoda szemétség.

A taggelés nem művészet, ez bizony szimpla parasztság, és mint olyant, bizony keményen büntetném.Kapna a kedves taggelő egy szép rózsaszín mellényt, azt mehetne ki a körútra takarítani. Először a tag-ekkel, aztán jöhetne a szemétszedés.

A másik, az a graffiti. Ami szép, igényes, és amennyiben megfelelő helyre rakják, üde színfoltja lehet egy városnak, vagy akár egy szobának. Egyesék még fizetnek is érte. DE! Ez a hely nem a több száz éves védett épületeken, a szobrokon található! Aki ilyet csinál, az bizony rongál, és ezt ugyancsak büntetni kellene.

Érdemes megnézni az általatok belinkelt, és valószínűleg nagyra becsült külföldi csapatok rajzait. Ők profi módon csinálják, megrendelésre dolgoznak, vagy olyan helyekre, ahol senkit nem zavar. Eszükbe nem jutna, hogy végigmenjenek a bevásárlóutcán egy városban, és összefújják a kirakatokat! Amit csinálnak, az szép, jó, értékes, modern és organikus, beleillik a környezetbe. Talán ezt kellene eltanulni tőlük.

Ezt az önkifejezés dolgot meg felejtsétek már el. Persze, önkifejezem magam, liberális gyerek vagyok, peace. DE! A liberalizmus arról szól, hogy mindent lehet, amíg ezzel másokat nem sértek. Amire ti gondoltok, az az anarchia, nem az önkifejezés.

(Mellesleg megjegyezném, hogy baromira nem magad fejezed ki, hanem másolsz. Milyen hajad van, milyen ruhát hordasz? Mint a többi xyz stílust követő. Na ugye. Ez nem az önkifejezés, ez bizony a nyájba tartozás. Pont az, ami ellen úgy kapálóztok. Ha felírod, hogy ABC 10.000-szer akkor mit fejezel ki? He? Azt hogy sikerült három betűt megjegyezned? )

Nem vagytok ti hülye gyerekek, látszik ez, csak szerintem hiányzott egy megfelelő ember... aki mutatná az utat, vagy segítene.

Az önkifejezés nem azt jelenti, hogy nincsenek korlátok, szabályok. Az adott keretek, szabályok között tessék kifejezni magunkat.

Na, ebben már van kihívás, ugye. Mennyivel több bátorság kell ahhoz, hogy odamenj egy zöldségeshez, és megkérd, hogy akkor te szépen megcsinálod a bódéját, mint éjszaka, suttyomban lefújni...

Hát, röviden ennyit akartam hozzászólni, várom a reakciókat... :)

Alione 2008.12.25. 10:14:30

tökjó dolgokat írsz, csak sok dolog tök nem úgy van ahogyan azt képzeled...
minden firkász "taggel" amúgy bizonyos keretek közt, de nem minden "taggelő" fest szép igényes legálokat v. akár ezüst-cuccokat...
az meg h ki hová tartozik szintén baromság mert én pölö tök nem vagyok az a tipikus "repper", nincs bőgatyóm, fullcapem meg ilyenek, meg hát annyira senki nem gondolja az egyéniséget komolyan ahogy azt te írod, mert úgy igazából minden ember más lenne, sztem jobb ezt úgy felfogni h az átlagpolgároktól való különbözés a lényeg, az meg megvan márcsak a gondolkodás terén is...

Skic 2008.12.25. 15:24:27

Ajánlom figyelmedbe a : "Nicholas Ganz - Öt kontinens utcaművészete - Graffiti" című könyvet. :) Szerintem egyből más rálátásod lenne a dolgokra, és más hozzáállásod lenne a graffitisekhez. Persze, sok igazság van abba amit mondtál. Csak nem szeretem amikor mindenki azzal jön, hogy "Az ÉN adómból mossák le" stb. Dehogy mossák. Szarnak rá. Ugyan úgy, ahogy a városfejlesztési pénzek felét szépen zsebbe csúsztatják. Vannak sokkal nagyobb problémák mint a graffiti vagy a tagelés. Csak nem akarnak tudomást venni róla az emberek. Ez a baj.

Boldog karácsonyi ünnepeket. :)

yoghürt 2009.01.11. 14:10:11

az egyéniség vitához csak ennyit tennék hozzá

exactitudes.com/index.php

chercher 2009.01.31. 00:47:55

VALVE vagy HAZE

100.000,- ft-ot kapsz, ha megmondod, kik ők.

Valaki2 2009.01.31. 11:26:47

Srácok, akárhogy csűritek, csavarjátok, a lényeg továbbra is az, hogy aki összefirkálja a lakóházak falát, az egy irdatlan nagy paraszt. (és itt kérek elnézést a mezőgazdasági munkát végzőktől)

BTW. a házunk falát bizony abból a pénzből festették le, amit mi befizetünk közös költségnek. Nagyon pofátlan dolognak tartom ezek után, hogy egyesek abban lelik örömüket, hogy ráirják fekete festékkel, hogy ABC...

A gond a lefestéssel az, hogy csak a taggelt részt festették le (gondolom erre futotta), aminek a következménye az, hogy a ház festésén most foltok vannak, tehát nem az eredeti állapot állt vissza. (szivesen kérek árajánlatot teljes 4 emeletes lakóház festésére, csak hogy tudjátok, mennyibe kerülne az eredeti állapot visszaállitása...) Továbbra sem látom az indokot, hogy miért kell összefirkálni társasházakat, ablakokat, villamos/metró üvegeket.

Igen, igazatok van, hogy sokan lopnak, igen, a politikusok is, ez igy van. Azonban, legyen már bennünk annyi erkölcsi tartás, hogy nem állunk be a sorba a hülyék közé. Én minden reggel bele tudok nézni a tükörbe....

És gondoljatok bele, milyen minden reggel dolgozni, iskolába menni egy olyan környéken, ahol minden szemetes, kukák szétverve, falak összefirkálva, virág sehol. Vagy egy olyanon, ahol a falak rendben vannak (és bizonyos helyeken még a graffitit is elfogadom, amennyiben az szép, igényes, és környezetbe illő), szemét nincs, kukák egyben, virágok ültetve.

Remélem, sikerült egy kicsit megvilágitani a dolgokat egy más szemszögből is.

thoms 2009.02.05. 12:54:13

@Valaki2:
1. ha kommentelsz másolsz, nem önkifejezés
2. köszönjük szépen, nem kell utat mutatni, mert aki komolyan csinálja, az nem hülyegyerek
3. 2külön dolog a virág-tépkedés, kukarugdosás
Kb ennyi...ha valaki nem él ebben, ne próbálja megmagyarázni a frankót...mert hiteltelen
További szép életet..

170 2009.02.05. 22:39:28

@Valaki2: ember! akkor lesz számodra egy graffiti szép és igényes ha 20 perc festés után nem találjuk magunkat a rendőr kocsiban összeverve...kicsit belegondolhatnátok a dolgok másik oldalába is

z 2009.02.06. 00:45:15

Sok kis fasz ezzel a "vannak nagyobb gondok is"-érveléssel, nevetséges. Legközelebb leköpöm valamelyiket az utcán és ha felháborodik, akkor megkérdezem mit zavarja, amíg mások milliárdokat lopnak meg hajléktalanok vannak. Én meg mondjuk abból élek, hogy bankot rabolok, meg postát. Aki nem "ebben él" az meg ne ossza az észt, hogy ez rossz.

Kísérletinyúl 2009.02.25. 12:40:53

nálunk nem különösebben elterjedt a graffiti. de teszem azt idejon valaki, lefujja a hazam oldalat. elmagyarazom neki, hogy ne tegye, megigeri, es ujrafestem fel millaert a hazat, masnap jon egy haverja, lefujja.
ot is megkerem kulturaltan, hogy ne tegye. akar bocsanatot is ker, de megint nekem kell ujrafestenem. harmadszorra ha megint meglatok valakit nem mondok neki semmit, szo nelkul lelovom.meghal.
jogos volt az eljarasom ? maximalisan.
humanus volt ? nem, sajna nem volt humanus. a humanus az lett volna, ha a legelso gyereknek nem mondok semmit, csak 10 haverommal egyutt korbeallom, kezet labat eltorom, aztan mikor a foldon fekve nyoszorogni is keptelen meg 3* vesen rugom. aztan ez elterjed, bekenhagynak engem is, masokat is. ámen.
igy egyetlen kis hulyegyerek keze-laba aran javult volna a kozbiztonsag, a koznyugalom,
igy a kis hulyegyerek is eselyt kapott volna ra hogy a korhaz utan kijove ember legyen belole...
sajna amig a torvenyhozoink nem igy gondoljak a dolgot, addig erdemi javulasra nem lehet szamitani :(

budipa piroska 2009.02.28. 22:26:59

én is azok közé tartozom, aki lenézi, megveti, és utálja ezeket a kis köcsög graffitis szarevőket, akik nem mások mint szociálisan és családilag perifériára szorult kis szerencsétlen köcsögökből áll, akiknek semmi egyébre nem futja, mint hogy szarrá fújkáljanak mindent, amit normális emberek alkottak - a legviccesebb hogy ezt valamiféle önkifejezésnek ill. kultúrának próbálják beállítani a kis seggarcúak, holott annyi köze van a kultúrához annak amit csinálnak, mint a reggeli szarásomnak, és kb. akkora teljesítmény is.

Valaki2 2009.03.04. 09:18:56

thoms: ebben a formában nem igazán érdekel, hogy hiteltelennek gondolsz-e. Én nem graffitizek, ezért nincsenek is azok a problémáim, ami nektek vannak. Én a másik oldalon vagyok, azon, akinek a sok kis paraszt összefirkálja a házát, a bejárati ajtaját. Az, aki a következő taggelő kisköcsögöt rommá fogja verni, aztán lehet nyöszörögni, hogy de hát én csak alkottam. Ugyanakkor elfogadom, hogy ti szerettek festeni, alkotni, amennyiben ezt úgy teszitek, hogy nem rongáljátok sem a magántulajdont (lakóházak lefestése), sem a köztulajdont (metrók lefestése), addig rendben vagyunk.

170: azt tudom mondani, hogy fess legál falra, a vonatok zajvédő falára, vagy a szobád falára, esetleg vászonra. Ennyi. Akkor nem fognak elverni a rendőrök. Nem fogom sajnálni ha meghupálnak a rendőrök, mert rongálod azt a tulajdont (MAGÁNTULAJDONT) amiért nekünk több száz ezer forintot kell fizetnünk, hogy helyreállítsuk, tudva azt, hogy ezt a pénzt tőletek sosem fogjuk viszontlátni.

A másik: azért mert van hajléktalan, lopás, rablás, a politikusok nem érnek semmit, stb., ez baromira nem mentesít semmi alól. Jó lenne már ezt megérteni.

Kisérletinyúl: erről van szó.

spoonface 2009.04.01. 21:47:44

AZ a baj, hogy összekevered meg keveritek a firkászokat a graffitisekkel, akik faszságokkal basszák össze falat mint pl(horogkereszt) azoknak kéne levágni a faszát és lenyomni a torkán nem akik próbálják hirdetni az igét a munkáikkal. El kéne fogadni, hogy művészet, ha nem tetszik h rajzolt a ház akkor biztosítsanak legális falakat vagy bármilyen más lehetőséget van ezer. Nem egymásellen uszítnai minket hanem kitalálni, hogy mi lehet az ami összetartja a fiatalokat és az a művészet, zene, bulik különböző kultúrális programok ilyenek kellenének nem az, hogy verjük agyon aki falrafest(értelmes szép igényes dolgokat) ÉS AKKOR MI VAN legalább kinéz valahogy az a kibaszott panelház..
na BÉKE

OOOmontanaOOO 2009.04.29. 12:03:41

Ez rohadtul úgy van ahogy spoonface mondja mert ezt a dolgot is 2 részre lehet bontani az eggyik a művészet a másik a barmulás! Aki hülyeségeket írkál a falakra az csak vakerkodik h húú, ő összefirkált egy falat, de aki művészetből csinálja azzal semmibaj!

mokas_gizi 2009.05.11. 11:44:21

@szemtelen:

Igen ez így van én is utálom ha összebasznak valamit...de az jobban idegesít amikor kirabolnak feltörik az autómat és nem védhetem meg magamat, ha esetleg valamilyen utón módon megteszem akkor 100% hogy még én ellenem indul eljárás és 100% hogy megbüntetnek + a rasszizmus is ott lesz a vádak között igen nagy esélye...!!!
Ez Magyarország 2009...!!!
Vannak olyan városok falvak ahol szó szerint túlzás nélkül éjszaka nem mernek kimenni az emberek... Kb 6 hónapja voltam Szegeden egyes helyei éjszaka is érdekesek voltak, éjszaka már nem is arra felé mentünk haza...a helyzet azóta jelentősen rosszabb lett...

mokas_gizi 2009.05.11. 11:45:50

@spoonface:
OK ezzel nincs is gond,de ne házakat, járműveket fessenek össze...mert aski ilyet csinál azt tényleg agyon kellene verni egy kicsit...!!!

˙·٠•●kepz.●•٠·.de inkább csak atek.. (: 2009.05.27. 16:19:19

Hát kérek alásan mindenkit, hogy a graffitisek általában nem magántulajdonokat reformálnak meg...hanem olyan dolgokat ami az államé...és kb. kibaszottul nem a magánembernek kell kifizetnie..igazándiból kéne több legálfalat csinálnii szerintem, és akkor többet tudnánk festeni...báár az 1 dolog hogy olyan dolgokat is festenénk amik illegálok...de sztem kevesebbet...és magához a bloghoz annyit hogy nem a graffitiseket kéne lelőni hanem azokat akik ölnek, rabolnak, csalnak, jah és nemszeretnék politizálni de sok politikusra is ráférni 1 kis fejmosás... (:

Zonguldak 2009.06.21. 03:30:53

De vajon miért nincs még a graffiti-blog mellé tömeggyilkosság-blog? A két említett szép hobbi társadalmi hasznossága kb. egyforma. Na jó, néha a tömeggyilkosságba belekerül olyan is, akiért nem kár. Például egy graffitis.

}---» €$ÄI{ «---{ 2009.07.13. 17:53:11

@˙·٠•●kepz.●•٠·.de inkább csak atek..: Kepzonak teljesen igaza van... Az Alap hogy kerüljük a Családi magánházakat.....
a telep az más.....a paneleket megfesteni..hát fiaim..magában ronda az egész panel épület. még jó hogy megfessük...tiszta jó felület...a köztulajdon az (alagutak aluljárok) ...stb meg senkinek nem fáj csak állambácsinak... és a pénz ami arra megy hogy letakaritsák az ijen alagutakat aluljárokat az az a pénz amit ök rendszerint zsebre raknának. az . állam..bocsesz....enyit erröl..és tuti hogy igy van ... fiaim..

Ja és ez a begyöpösödöt kis tehetségtelen nagypofájú bigot seggarcú kis nyomorékoknak akik azt hiszük hogy az ö pénzük megy el erre . tévednek ..nekik ez semmibe nem kerül... enyi

Béke....

"Az utcákat járom...célba veszek itt ott egy egy falat ...nekem ez semmi más csak az életből egy újabb falat..Ha te is felveted a soraim barátom hát a street artot neked is ..melegen ajánlom.."

Silver Kes 11

}---» €$ÄI{ «---{ 2009.07.13. 18:02:23

Ja és a tagg-elés szerves része a graffitinek.."Ameddig Vászon és festmény is van a művész mindig alá fogja írni a művét..és aláírását mindenhol közszemlére teszi.." Ámen... Mellesleg ez saját Idézet volt ..=D

T5C5Baross 2009.09.01. 10:06:44

@spoonface: Nekem azokkal nincs bajom akik gazdátlan falfelületekre, igazán szép, mondanivalóval rendelkező képeket, feliratokat FESTENEK (nem véletlenűl írtam nagy betűkkel.) De! Azok akik egy villamosszerelvény hátsó kocsijába felszállva (megjegyzem gerinctelenűl-mert ugye miért is nem szállnak az elsőbe?) ocsmány firkákkal basszák össze az egész villamost plusz még szét is barmolják, azoknak kijár a fejlövés. Azoknak meg pláne akik meg sem próbálják értesíteni a vill. vezetőjét, elvégre máskor mindenki nyomkodja orrán száján a vészjelzőt, de ilyenkor nem megy....
Az ilyen firkász kis köcsögök csak a fórumokon meg az interneten nagy emberek, ha elkapják őket még a saját haverjaikat is szarban hagyják (már láttam ilyet is) csak hogy magukat mentsék.
Jellemző!!

ekozoner 2009.10.22. 16:38:20

Kajak látszik hogy a legtöbb anti graffitis, buta, konzervativ parasztember. Igen meglehet próbálni megverni a writereket, de sok esetben te rosszabbul fogsz kijönni belőle.

De ha téged zavar ez az egész akkor menj el az adott önkormányzathoz és adj le egy kérvényt, hogy csináljanak legálfalakat, mert téged zavar ez az egész. Hidd el nem egyszer megpróbáltuk már. De a kerületi öltönyösök csak annyit tesznek hogy folyamatosan szűkítik a területinket, így a divatból elkezdett nyomorultak is illegalitásban fognak festeni.

Ebből mi jön le az átlag embernek? Az hogy sok "kis paraszt" összefirkálja az amúgy gyönyörű és dizájnos szoci panelházat. És elárulnám hogy a mostani 10 és 28 év közötti emberek közül köbö mindenkinek bejön. Legalábbis a csajsziknak:D

A történelem igazol: egy művészt sem fogadtak el a saját korszakában. Már pedig vannak közöttünk igazi művészek, mert ez nem más mint művészet (persze vannak akik tehetségtelen balfaszok és azt én sem értem ők mért csinálják)

Mért kell belekötnötök abba aminek van szép oldala? Abba hogy a cigányok azt csinálnak azzal és akkor amikor csak akarnak! Ebbe mért nem? Vagy , hogy megszavazod a legnagyobb balfasz politikust! Vagy hogy egyáltalán szavazol. Ennek valóban nincs értelme. Rapszolga vagy vágod? Nem, mert észre sem veszed. Mi szabadok vagyunk. Mi azt csináljuk ami leköt minket és amit imádunk. Alkotunk... És ha szerinted ezek nem alkotások, ez az egész nem más mint rongálás akkor vagy vak vagy, vagy szimplán egy kis szar. na remélem eléggé leegyszerűsítettem.

ShRüikan 2009.11.04. 21:06:53

Valaki2 azt hiszi ő a megváltó

MSIS 2009.11.14. 17:44:13

Valaki2!

Te most egy akora hülyeséget írtál hogy az már fáj!
Nincs semmi különbség egy Tagges és egy Graffitis közt!
Ha nem tudnád 100 graffitisből 99 biztos taggelt mielött elkezdte!
Egyébként a graff és a tagg között annyi a különbség hogy a Tagg egy színű a graffiti meg több!
Na jó az atól is függ hogy ábrát rajzol vagy szöveget vagy krut!
(Kru= Banda név! 3 betű)
És még valami!
Mondj már nekem egy olyan helyet ahol jól mutat egy Graf vagy Tagg!
És ahová lehet firkálni!
Szerintem nem tudsz!

ShRüikan 2009.11.16. 17:42:33

olvasgatok és megakadt a szemem rajtad kisérletinyúl.
100% hogy én nem a te házad falára fogok fújni.
Engem te nem tudsz lelőni 20 emberrel a nyomomban.
És te csak egy kisérleti nyúl vagy.
Még gondolkozni sem tudsz.
Jogos voltamit mondtam? igen?
Humánus volt? Igen

ShRüikan 2009.11.16. 17:43:59

ja és a greffesek nem "hülyegyerek" hanem néha gecinagy kigyúrt állatok akik szétverik az ilyen nyulakat mint te

Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző 2009.11.22. 09:27:21

@n0neless:
Egyszer találkozzunk, telefújom pár színnel a fejemet, de te csak maradj csöndben ez csak az én önkifejezésem lesz...

Ha gondolod pár vödör festéket küldök a házatokra is esetleg kocsidra szintén csak az önkifejezés jegyében.

T508 · http://graff.blog.hu 2009.11.22. 09:40:48

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:
"Egyszer találkozzunk, telefújom pár színnel a fejemet,"

epic fail :-DD

Abrash1965 2009.11.22. 11:56:41

Tegyük félre Banksyt és a tényleges művészeket.

A graffitti NEM művészet - lehet, hogy "önkifejezés" (lúzereknek, mert olcsó pálya) de NEM művészet.
A művészet lényege NEM a művész jóérzése, hanem a BEFOGADÓBAN keletkező jó érzés / katarzis stb.
Kit érdekel, hogy ki mitől érzi jól magát - -a graffititől 90% érzi ROSSZUL magát.
Nyilávn egyedül maradok a véleményemmel - e van, nagyon elegem van a megmagyarázott művészeekből. Magyarázzon a mű, az alkotó alkosson (és kussoljon)

boO. (törölt) 2009.11.22. 11:57:26

Önmagában a graffiti az egy szép dolog, és vannak olyan helyek ahol még a városképet is színesebbé teheti, csak ezzel szemben sokuknál a cél kimerül annyiban hogy vami jól látható helyre odabaszom a tag-emet, vagy egy ultra fos rajzot. És akkor ez lehet már templom, múzeum, kurva mindegy. Na ez a baj.

ShRüikan 2009.11.30. 17:16:19

Abrash 1965.

ha a graffiti nem művészet, akkor sport mi?

és ha a csávó aki látja a dolgot az ném jót érez hanem esztétikusat. mert kelthet egy festmény is rossz érzést, de attól még esztétikus és jól össze van rakva.
ien a graffiti

véresszáj 2009.12.03. 15:00:45

Gyönyörű az az iránytalan agresszivitás, ami süt a legtöbb hozzászólásból pro- és kontra. Vegyétek észre gyerekek, hogy ennek a szarnak nevezett társadalomnak Ti is részei vagytok, akár tudtok rajzolni, akár nem. A helyzet viszont az, hogy a szarságán semmit sem javítotok, sőt. Úgy tudom egyébként, hogy a művészetetekhez használt eszközök nem 2 fillérbe kerülnek, ebből azt szűröm le, hogy többnyire megint nem azon rétegek gyerekei rondítanak össze ész nélkül mindent, ami a kezük ügyébe kerül, akiknek valóban lenne okuk a felháborodásra. Ja, és egyébként gyakran bringázom a szeszgyár mellett, ott van néhány jó kompozíció, bár elgondolkodtam már azon, hogy Zwack akkor is örülne-e ezeknek, ha a gyára kicsit jobban nézne ki.

Valaki2 2009.12.22. 10:34:03

@MSIS:

"Nincs semmi különbség egy Tagges és egy Graffitis közt! Ha nem tudnád 100 graffitisből 99 biztos taggelt mielött elkezdte!"

Számomra van. Aki graffitit rajzol az graffitisként kategorizálom, aki taggel, az meg taggelő kis majomnak. Csak valahogy nem tudom felfogni, hogy miért kell taggelni. Banda jelek, vagy mi? Normálisak vagytok? Tudjátok mit jelent a bandajel mexikóban mondjuk? Ezzel jelölik meg a bandatagok a területeiket. Ha idegen jön oda, akinek nincs semmi keresnivalója ott, azt vagy megverik, vagy lelövik. El lehet ezen gondolkodni..

Valaki2 2009.12.22. 10:39:03

@ekozoner: Nézd, a dizájnos panelház a KÖZÖSSÉG tulajdona, aki benne lakik. Nem az államé, mint itt néhány jóképességű megjegyezte. A közösség pedig nem kérte, hogy tessék rá festeni.

Ezért kéretik nem összefirkálni. Köszönjük.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.12.22. 12:40:40

@ekozoner:

> És elárulnám hogy a mostani 10 és 28 év
> közötti emberek közül köbö mindenkinek bejön.
> Legalábbis a csajsziknak:D

A környezetedben, haver.

Idekint meg vagyunk még vagy hatmilliárdan. Minket is meg kellene kérdezned.

SADE (törölt) 2009.12.27. 11:49:50

jajj haggyátok már ....ISTENEM mit kell ezen vitatkozni bmeg anti graffitisek meg ne pofázzanak mert nem az ő MAGÁNtulajdonukat ... rongálják...hanem az állam tulajdonát a KÖZterületeket...ennyi basszátok meg magatokat ANTIGRAFFesek...XD

SADE (törölt) 2009.12.27. 11:51:26

@Valaki2: igaz az államé a panelház :S

karel777 2010.01.31. 13:19:59

@n0neless:
Én csak a firkászokat(tegelőket)lőném le, az igényes graffnak van jövője. bár streetart-ot érdekesebbnek találom. de végül is a kettőt nem nehéz összekötni.

ths 2010.02.16. 18:17:55

Én most olvastam ezt először de itt is ugyanaz megy ( az én adómból takarítják le a falakat )
a legtöbben még nem is adóznak a kis gyökerek

a másik ( a városnak nagyod gondja is van mint a graffiti) de ez legalább igaz

}---» €$ÄI{ «---{
mióta vagy graffitis ?

~¤~

hope 4 street dog's 2010.02.26. 00:20:55

igazából senki nem mondta hogy takaritsák le az csak olaj a tüzre és pénz kidobás . simán le lehet festeni egy szebb szinesebb cuccal amugy meg kikérem magamnak hogy a te adódból én is adozok és szivesen rajzolok a falra és felháborit hogy 3 heti munkámat egy köcsög csöves sikálja a mi adónkból ráadásul kinek jön be a kibaszott szürke komcsi fal?? ha szürke falak közt akarsz élni épits magadnak :D ugyis összefujom ha nem figyelssz oda. amugymeg az adódnak a 90 százalékát ellopják és kb az adód 1 százaléka meg graffmentesitésre vagy nem mert ez is csak egy pénzmoso ráfogja ezt meg ezt letakaritottuk ennyiért számla azt csá senki nem takaritja ha meg megkérdezik hol a munka azt mondják hát ujra festették a szemét kölkök. akinek nem tetszik az meg tuti irigy mert ő nem tud egy pálcika embert sem lapra lerajzolni. ugyhogy kapjátok be és tanuljátok élvezni amit a hátrányos hejzetü alakok szinesben elétek tárnak mert fogalmatok sincsen mennyi idő és megfeszitett munka van egy olyan rajzban amit ti firkának hivtok !!! tipik magyar mentalitás amit nem ismerünk csak szar lehet hát sztem meg az a szar ha nem tudsz örülni egy graffitynek . na ezt varjátok össze ja és fuck cops

hope 4 street dog's 2010.02.26. 11:08:29

azt kellene lelőni aki oan törvényeket hoz hogy mások éhen hallnak ő meg az a4 es audiból megmondja hogy 80e forintból meg lehet élni egy családnak na ezek miatt visszahoznám a halálbüntetést

Trollover 2010.03.14. 17:15:21

@hope 4 street dog's: Ha három hétig kened a szart a falra az még csak szar a falon. Különben pedig senki sem kér rá, hogy bármit is összefirkálj.

Hogy ki lop az adóból és mennyit lop semmi köze ahhoz, hogy összerondíthatod-e az utcát.

Ha már színesben akarod a világ elé tárni sekélyes világtalanságodat, készíts portfoliót, tedd ki online és keress vele pénzt, vagy baszódj meg és keress valami tisztességes munkát, hogy a családod meg tudjon élni. Ha pedig iskolás korú vagy, akkor járj be az iskolába, tanuld meg amire képes vagy és dolgozz.

hope 4 street dog's 2010.03.15. 23:53:22

@Trollover: laza vagyok leszarlak !! az utcával meg azt csinálok amit akarok ugysem fogod észrevenni te nagyon okos tuti vmi professor vagy lol:D:d

hope 4 street dog's 2010.03.21. 22:46:54

@Trollover: még jo hogy ezt nem te döntöd el amugy meg azért mert nem egyezik a véleményünk nemhiszem hogy ijen alpári modon kéne reagálnod. A loserség meg relative mert ugye nem is ismersz igy nemértem, hogy mondhatsz véleményt ??? ez nem vall vmi tul nagy müveltségre. sajnállak haver ha meg vmit nem tudsz járj utána és ismerd meg addig ne szolj bele a nagyok dolgába . mert ugye ha soha nem festettél vagy soha nem voltál benne ebben a subkulturában honnan tudnál rola bármit is ??? hiteltelennek tartom a vakerodat

hope 4 street dog's 2010.03.21. 22:51:56

@Trollover: vmit nagyon benéztél mert nem azt irtam hogy 3 hétig festek egy rajzot hanem maga a fojamat amig az üres papirtol eljutsz egy szinvonalas vázlatig majd a hej kifigyelése felkészülés tervezés majd maga az akcio na ez 3 hét te nagyon okos látod még olvasni sem tudsz:D:D:D

hope 4 street dog's 2010.03.21. 23:00:57

és ugye szar hejett festéket használunk ráadásul szineset és képzeld minden szin szisztematikusan kerül egymásra épitve ugyhogy sajnálom de a véleményed az kb annyit ér mint a falra kent szar vagyis semmit sztem keress más témát ha van egyyáltalán vmi amihez értesz bár sztem rendőr vagy:d

Tündércafat 2010.04.12. 21:25:41

Az ember végighajt kocsival Budapest belvárosán, és nem lát mást, csak 2 méteres magasságig ótvar értelmetlen tagekkel összebaszott kirakatokat, műemléképületeket, buszmegállókat.
Az ember végighajt kocsival Bécs belvárosán, és nem lát mást, csak tiszta kirakatot, tiszta műemléképületet, tiszta megállókat. Ennyi a különbség a két város között, semmi más. És mégis mintha Bécs valahogy szemnek kedvesebb látvány lenne, nem?
Hogy érték ezt el? Kitartó munkával és törvényi szabályozással az összes tetten ért taggelő szardarabbal lenyalatták az egész utcát, ön(szülői)költségen, amibe belebaszta a művészetét, vagy esetleg le is ülheti. ÉS vannak legálfalak. ÉS máshogy gondolkodik a művészréteg is a művészetéről (tag vs graffiti) és annak helyéről a világban.

A graffitinek sikátori tűzfalon és vasúti zajvédő falon a helye, még csak nem is a panelház oldalán, nézzen ki akármilyen gányul az a szocreál tákolmány. Megsúgom, még szép graffitivel se néz ki jobban.

Én graffitis lennék, a felújítás alatt/előtt/után álló panelházak képvielőitől kérném, hogy a tűzfalat hadd fújjuk meg szépre, az egészre egy nagyot ami nagyon cool. Nem az este folyamán valamit rákaparni az aljára attól fosva, hogy a skin a harmadikról pont most sétáltatja a pitbullt. Aztán az aljára a 10 emeltes műnek oda lehet tagelni a művészek aláírását, mert a tag meg oda való.

SvEn_95 2010.08.18. 11:47:09

Szerintem ha egy writert rajtakapnak, hogy Graffitizett az lenne a legészszerűbb ha lemosatnák vele a falat(kat) amire rajzolt.És nem az hogy milliós nagyságrendű büntetáseket szabjanak ki..!

}---» €$ÄI{ «---{ 2010.11.15. 23:49:11

"A Falra festeni,?! nem tesz többet, mint Szabadnak lenni! és hogy miért így kell kifejezni?
azért, mert más módon nem lehet.

EkS

johnny007 2010.11.24. 20:36:40

Sziasztok!
Egy kreativ felhivás.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.
Egy W Kaefferen .
Lásd a képen .
Csak a fantáziádat és a kreativitásodat tudod kiélni úgy igazán.
Ötleteket és grafikákat .
Top to bottom:
Murál
King
Az elejétöl a közepéig .
Kinek mi az ötlete.
Üdv: Johnny007

ranograff 2011.03.11. 23:34:31

az jó egy gyereket 60 teg után elkapnak és bekerül a hírekbe :D én naponta kb 20at tudok ha rászánom magamat, vagyis ha pl egy többnapos melóban gondolkodom... 3-4 napom van? :D természetesen mindjárt mást mond az egész ha nem a belvárosban járok...
süti beállítások módosítása